Aspberger

Jag skriver ofta att jag äter mediciner och det ska jag berätta varför nu. Jag lider av Aspberger,som är en nevrologisk sjukdom, som gör så att jag inte sampselar med andra männsikor som en normal människa gör. Jag har svårt att läsa av folk, altså kan jag inte se när folk blir ledsna eller generade. Min hjärna hanterar helt enkelt saker på ett anorlunda sätt. 
 
"Om man har Aspergers syndrom tolkar man ofta tankar och känslor på ett annorlunda sätt än de flesta andra. Man har problem med att avläsa sociala signaler och kroppsspråk och kanske tolkar det som sägs i ett samtal på ett konkret och bokstavligt sätt" Lånat från vårdguidens hemsida.
 
Jag har en mildare grad av asperger, och visar det inte utåt. Men som för de flesta med asperger, mår jag väldigt dåligt ibland. Jag klarar inte av att gå utanför mitt rum vissa dagar. Vissa människor klarar jag inte av att vara med. När jag mår dåligt så kraschar jag, jag får panik och ånget attacker, och blir jätte arg. Jag har inga, man kan säga "filter", som gör att jag är väldigt ljudkännslig, känslig för vissa beröringar, bland annat. Detta får jag hjälp med genom medicin! Så det finns hjälp att få, även vad vissa Docktorer säger, så finns det hjälp att få!   
Det är väldigt svårt för mig att beskriva hur det är att leva med det jag har.
 
 
Men om ni vill läsa mer om Asperger rekomenderar jag att läsa på den här sidan!
(http://attention-riks.se/npf/aspergers-syndrom/ ) Där står det allt om Asperger.
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0